Zonovergoten 6e Kastelenloop blijft succesverhaal

291

Op zondag 7 april stonden er weer meer dan 400 deelnemers klaar om individueel, in duo-of trioverband de prachtige halve marathon van Diepenheim oftewel de inmiddels beroemde Kastelenloop te gaan afleggen.
De lentezon was vandaag volop aanwezig, misschien voor de lopers wel iets te warm, maar beter dat dan koud, winderig en nat, aldus de mensen van de organisatie.
Om klokslag 11 uur werd het startsein gegeven en kon de groep vertrekken na een kort rondje centrum, richting Kasteel Nijenhuis, langs de Watermolen en dan weer terug voor de 1e grote doorkomst bij het Plein onder de Platanen. Onderweg genoeg waterposten, meefietsende EHBO-ers en voldoende verkeersregelaars om er voor te zorgen dat iedereen goed wordt begeleid en het verkeer ook zijn weg kan vervolgen. En langs de kant honderden toeschouwers die de lopers al klappend aanmoedigen.
De 2e lus van 9 km gaat langs Kasteel Warmelo door het prachtige Westerflier, over het mulle zware zandpad langs de Schipbeek, langs Kasteel Westerflier en dan weer terug naar het Plein onder de Platanen voor de laatste etappe. Deze gaat over Diepenheimse Broek, door de Vlindertuin, de Hostatuin, door het Sterrebos en langs Huize Diepenheim naar de Finish op ruim 21 km van start.
Bij de mannen was de snelste loper Izak Hanse uit Enschede met een tijd van 1 uur 20.08 en bij de vrouwen was dat Marije Blankvoort uit Apeldoorn in 1.35.34. En wilt u nog meer uitslagen zien, ga dan naar www.uitslagen.nl en kijk dan bij Kastelenloop 7 april. Ook de Kidsrun van 6 april is daar nog te bekijken. Na de huldiging was het nog lang goed vertoeven in het zonnige Diepenheim.

De organisatie lag wederom bij Stichting Herdenkingen en Manifestaties Diepenheim in samenwerking met Athletiekvereniging AV Goor. Het is vaak gezegd, maar dit evenement is alleen maar mogelijk door de geweldige inzet van vele vrijwilligers, verkeersregelaars, medische staf en verzorgers, mensen van de catering, techniek, op- en afbouw.
Iedereen kan weer terugkijken op een geslaagd evenement.

Volgend jaar komen we sowieso weer terug. De datum is nog niet bekend.