Zilver voor slagerij Kastelein uit Diepenheim in de Verkiezing van de Twente Asperge Ham 2018

165

De Twentse asperges stonden ook afgelopen maandag weer centraal tijdens de Verkiezing van de Twente Asperge Ham-Salade-Wijn-Terras 2018. Een competitie in vier wedstrijd categorieën tussen wijnhandelaren, ambachtelijke slagers en groentespeciaalzaken die de laatste vier jaar een vast onderdeel is van de Twente Asperge Tour en veel enthousiaste deelnemers kent uit de 14 gemeenten in Twente. Na het succes van vorig jaar, ook dit jaar verder uitgebreid met het Twente Asperge Terras en is bedoelt voor chef-koks van bistro | restaurants met een aantrekkelijk terras. Zij werden uitgedaagd om een aantrekkelijk koud aspergegerecht te preparen, die op hun eigen terras inclusief een glaasje wijn of speciaalbier voor maximaal Euro 15,- geserveerd kan worden tot St. Jan op 24 juni a.s.

Een deskundig proefpanel van maître sommeliers, chef-koks en overige deskundige proevers uit de culinaire wereld heeft zich afgelopen maandag weer achter gesloten deuren gebogen over de ingezonden hammen, wijnen, salades en aspergegerechten. De competitie is weer gestreden en de winnaars werden na het Verkiezingsdiner rond de klok van 20.30 uur in Restaurant de Blanckenborgh in Haaksbergen door organisator Johan Langelaar van JR Wijn en Spijs uit Delden in het zonnetje gezet.

De winnaars op een rij:

Twente Asperge Ham 2018

Goud : Keurslagerij Roetgering in Enter

Zilver : Slagerij Kastelein in Diepenheim

Brons : Slagerij Bram Knol in Wierden

Twente Asperge Salade 2018

Goud : Poelier Ten velde in Almelo

Zilver : Ivo Busscher in Lonneker

Brons : Keurslager Gerben Kamphuis in Hellendoorn

Twente Asperge Wijn 2018

Goud : Elhorst Wijnen in Oldenzaal met een riesling trocken van Georg Gustav Huff 2016, Rheinhessen | Duitsland

Zilver : Twents Genot Wijnen & Dranken in Haaksbergen met een Esporao reserva 2016, Alentejo | Portugal

Brons : Slijterij/Wijnhandel ‘De Smörre’ in Oldenzaal met een Feudo Montoni 2017, Grillo – Sicilia | Portugal

Twente Asperge Terras 2018

Goud : Restaurant De Blanckenborgh in Haaksbergen

Zilver : Beiaards Bistro in Enschede

Brons : Bistro Kees – Culinaire Beleving in Hengelo

Na deze Verkiezingen kunnen zowel toeristen als Twentenaren de komende zeven weken nog volop genieten van vele activiteiten op het gebied van asperges uit Twente. De activiteiten variëren van proeverijen, lunches, diners, streekmarkten, bezichtigingen van Kastelen en Landhuizen, Buitenplaatsconcerten, workshops en masterclasses in relatie tot asperges. Het gehele programma vindt u op www.twenteaspergetour.nl