Zaterdag HvT Politiek en Nieuws met o.a. Oekraïners in Hof van Twente

22

HvT Politiek en Nieuws is een wekelijks radioprogramma van Hofstreek Omroep op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur. In het programma aandacht voor de actuele politiek, economie en cultuur in Hof van Twente. Wethouder Pieter van Zwanenburg is zaterdag 30 april een van de gasten in het programma. Onderwerp van gesprek is de komst van de Oekraïense vluchtelingen naar onze gemeente. Wat moet de gemeente hiervoor doen om de opvang goed te regelen en hoe groot is de druk hierdoor op de gemeente? Over dat zelfde onderwerp praat ook Sonja Jaarsma. Zij heeft inmiddels vluchtelingen in haar huis. Wat betekent dat voor haar? En wat kan de gemeente voor haar en haar gasten doen?

Ook Gerrit Wentink van Hoveniersbedrijf Wentink in Markelo is gast in het programma. Hij wordt geïnterviewd over een nieuw tuinprogramma dat op vrijdag 6 mei om 13.00 uur van start gaat bij Hofstreek Omroep. Het programma heet ‘Hoffelijk tuinplezier’ en de presentatie ervan is in handen van Henny Tellmann.

De wekelijkse column wordt zaterdag verzorgd door Hans Verbeek. De presensatie is zaterdag in handen van Sander Quee en Robert van de Reest, regie en techniek: Geert Wolff. De herhaling van het programma is dinsdag 3 mei om 18.00 uur. Hofstreek FM is te ontvangen op 107.6 Mhz & 107.0 Mhz (Markelo) en op de kabel. Het programma is ook te beluisteren op internet via www.hofstreek.nl