Worden wat je wil!

55

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek “Worden wat je wil” hebben de kleuters van Obs Stedeke van alles geleerd over verschillende beroepen en uitstapjes gemaakt naar tandartspraktijk Bijlsma en de brandweerkazerne van Diepenheim.
Tandarts Larna (moeder van een van de kinderen) heeft ons samen met haar collega’s van alles verteld en laten zien. De kinderen mochten zelfs even in de echte tandartsstoel zitten en op de knopjes drukken. Met een vrolijk liedje leerden ze hoe ze het beste hun tanden kunnen poetsen. Alle kinderen kregen een tas mee naar huis met onder andere een nieuwe tandenborstel en een poetsdiploma.
Tijdens de rondleiding in de brandweerkazerne keken de kinderen hun ogen uit. Wat een grote brandweerwagen en wat gaan er veel spullen mee. In de kleedkamer mochten ze een brandweerjas en helm passen. Ook hebben ze wat gereedschap van dichtbij bekeken, mochten ze de brandslang vasthouden en mochten ze zelf proberen een pop te verslepen. De kinderen kregen een leuke bouwplaat, een ballon en kleurplaat mee.
Obs Stedeke wil tandartspraktijk Bijlsma en de leden van de brandweer hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid!