Wintergames TV Stedeke Diepenheim

64

In de voorjaarsvakantie konden jongeren zich inschrijven voor de Winter Games. Een prachtig initiatief van De Krajicek Foundation, De Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland. Een gezamenlijk initiatief om jongeren tijdens deze donkere wintermaanden te motiveren om in beweging te komen.

4 op de 5 jongeren beweegt, zeker in deze Coronatijd, te weinig.

Ook Hofactief ondersteunt dit initiatief. Zij zijn samen met Tennisschool Roy Beene, Tennisschool Jelle Stoker, De Goorse TennisClub  en TV Stedeke aan de slag gegaan om jongeren van 13 t/m 17 jaar uit de gemeente Hof van Twente naar de tennisbaan te krijgen. En dat is gelukt! In de voorjaarsvakantie hebben 60 jongeren deelgenomen aan de tennisclinics en kennis kunnen maken met de tennissport.

De aftrap van de Winter Games was op dinsdag 23 februari, op de tennisbanen van TV Stedeke in Diepenheim. Wij kunnen terugkijken op geslaagde tennisclinics, verzorgt door tennistrainer Roy Beene. Het weer werkte natuurlijk ook fantastisch mee! Zowel het ochtend- als het middagprogramma was helemaal vol. Er moesten zelfs nog geïmproviseerde tennisbanen gecreëerd worden. Dit werd makkelijk opgelost door een paar tuinbanken als net te gebruiken. Dit geeft al aan dat je overal kunt tennissen… Na een gezamenlijke warming-up onder begeleiding van muziek uit de partybox, gingen we over op het “echte” tennissen. De techniek van de forehand en de backhand werd uitgelegd, waarna de jongeren lekker konden tennissen. Al snel werden de eerste rally’s gespeeld. Als afsluiter hebben de jongeren ervaren hoe het is om te tennissen tegen het ballenkanon.

Op beide dagen waren vanuit Salut de jongerenwerkers Milou en Wesley aanwezig bij de tennisclinics. Namens Salut hebben zij nog een woordje gesproken met de jongeren. Ook trakteerden zij alle deelnemers, aan het einde van de clinic, op leuke gadgets.

Al met al waren het geslaagde dagen. Een mooie combinatie van tennissen, lekker bewegen, elkaar ontmoeten, het prachtige weer en samen plezier hebben! Uiteraard was alles Coronaproof georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar!