Wildplassen

67

In een carnavalsnacht van 2019 werd majoor Marco Kroon, ja die van die Willemsorde, gekleed in kikkerpak, opgepakt vanwege wildplassen.

Hij leegde zijn blaas tegen een openbare ruimte en werd op heterdaad betrapt door patrouillerende politieagenten.

Behalve het lozen van urine in het bijzijn van de dienaren der wet, deed Marco nog enkele onoirbare dingen die de dienstdoenden deden besluiten hem de handboeien om te doen en hem mee te nemen naar het plaatselijk politiebureau. Foei, stoute Marco!!

Na meerdere rechtzaken en tot slot een zitting in Hoger Beroep werd de uiteindelijke eis: 100 uur taakstraf of 40 dagen brommen en een boete van uiteindelijk € 120,- .

Marco koos voor een gang van 40 dagen achter de tralies. Maar dat terzijde.

Toen ik dit zaterdag 10 september in de Tubantia las, moest ik denken aan een gebeurtenis in het voorjaar. Op de mountainbikeroute in Rijssen ga je op meerdere punten tussen prachtige, dicht op elkaar groeiende rododendronstruiken door. Wandelpaden en mountainbikesingletracks lopen soms evenwijdig aan elkaar, soms kruisen ze elkaar.

Op één van die wandelpaden stapten twee dames van middelbare leeftijd. Eén van de  dames kreeg hoge nood, vermoedelijk na veelvuldig haar flesje water ter hand te hebben genomen. De “hoge nood dame “ verkoos haar plek in het rododendrongewas zò, dat ze niet gezien kon worden door passerende wandelaars, maar…. had hoogstwaarschijnlijk niet gerekend op een achter haar lopend mountainbikepad.

Op het moment dat zij ging hurken en haar blaas ledigde ging ik voorbij en aanschouwde in een flits twee imposante, blanke billen op de Rijssenseberg.

Er volgde een schrille schrikreactie van de vrouw in kwestie: “Woar kump den noe vedan?!” Een schaterlach van haar wandelpartner en een opmerking met een glimlach van de mountainbiker.

Geen boete, geen taakstraf of 40 dagen cel. Hooguit enige schaamte bij de ongelukkige.

Casper Bruinink