Wijkagent Jordy Scheggetman

107

Berlijn

Op het moment dat u dit leest, bevind ik mij in de mooiste stad van West Europa, namelijk Berlijn. Ik zeg mooiste stad, maar dat is en blijft natuurlijk Diepenheim.

Al jaren reis ik eens per jaar, soms vaker naar de hoofdstad van Duitsland. Een plek vol historie waar kunst, cultuur en het vrije leven overheerst. Dat is wel eens anders geweest. Het boeit mij dan ook wat er in de loop van de tijd zich daar heeft afgespeeld. En wat dit nu voor de huidige inwoners en bezoekers betekent.

Als ik door Berlijn loop, neem ik de tijd om deel te nemen aan de typische Duitse Feierabend beleving. Met een drankje in de hand na je werk op vrijdag naar de rivier de Spree om zo het weekend in te luiden.

Ik meng mij dan tussen de vele mensen die zich verzamelen op het gazon of in de vele parkjes die Berlijn rijk is. Iedereen ervaart dan de vrijheid zoals deze bedoeld is. En waar is er dan geen betere plek te bedenken om dit te doen?

Ik raad iedereen aan om dit ook eens te komen ervaren. Wie weet treffen we mekaar op een mooie vrijdagavond!

Goad goan. Tot 6 oktober, dan ben ik weer in de wijk en op spreekuur bij de Pol.

Wijkagent Jordy Scheggetman