Wijkagent in Diepenheim

78

Een paar maanden geleden werd ik benaderd vanwege hardrijders in Plan Noord. Er zou vanaf de beide ingangen, de Kremersweide en Boinksweide met hoge snelheid de wijk ingereden worden. In gesprek met meerdere bewoners kwamen hun zorgen aan het licht met name gericht op de veiligheid van hun kinderen. Iets wat in een woonwijk 100% gewaarborgd moet zijn.

Diepenheim bestaat uit 30 km/u-zones. Dat begint nadat je het plaatsnaambordje voorbij rijdt. Dit is een gebied waar fietsers, spelende kinderen en ouderen zich verplaatsen en veilig moeten voelen. Of het nou de Ruimersdijk is, de Kerkegaarden óf Plan Noord.

Het idee was en is om in de wijk bij de mensen aan de deur te gaan. Dit ligt door de huidige omstandigheden wat moeilijk; daarom op deze manier aan jou het verzoek om je bewust te maken van jouw rijgedrag en het gebied waar je rijdt. Het is donker en nat buiten. De tijd van het jaar is begonnen dat een ongeluk zo gebeurd is. Laten we dan ook extra voorzichtig zijn en zorgen voor een veiliger Diepenheim.

Wijkagent Jordy Scheggetman