Wereld Alzheimer Dag – ‘Om de Tafel’

25

Op 21 september is het weer zover: Wereld Alzheimer Dag (WAD), een dag waarop wereldwijd extra aandacht wordt besteed aan dementie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze dag uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag, en het Alzheimer Café Goor sluit zich hier vol enthousiasme bij aan. Dit jaar staat de aandacht in het teken van het thema ‘Om de Tafel’. Het Alzheimer Café nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze bijzondere avond op donderdag 21 september in De Reggehof te Goor. De deuren openen om 18:45 uur en het programma begint om 19:15 uur.

Tijdens deze avond wordt de aandacht gevestigd op de begin- en middenfase van dementie, en dan met name op de periode van de ‘niet pluis-fase’ tot aan de daadwerkelijke diagnose. De avond belooft een verrijkende ervaring te worden, waarbij bezoekers de gelegenheid hebben om meer te leren over de mogelijkheden van ondersteuning in de Hof van Twente.

Het programma bevat een diverse reeks aan activiteiten. De avond start om 19:15 uur met een gezamenlijk welkom in de grote zaal van De Reggehof. Theatergroep ‘Ons Genoegen’ uit Diepenheim zal het publiek trakteren op inspirerende theaterstukken. Daarnaast staan er interessante sprekers op het programma:

  • Sander Winkelman, praktijkverpleegkundige, zal inzicht bieden in de fase vóór de diagnose, de stap naar de huisarts en het proces van het stellen van de diagnose.
  • Susan Pol, casemanager, zal waardevolle informatie delen over casemanagement en de rol ervan bij dementie.
  • Marcel Garritsen, bekend schrijver, plaatst in zijn boek ‘En… Hoe gaat het eigenlijk met jou?’ de mantelzorger in de schijnwerpers. Dit boek zal tijdens de avond tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar zijn.

Naast deze activiteiten zal er ook een informatiemarkt zijn in de foyer, zowel tijdens de pauze als na afloop. Hier kunnen bezoekers advies en informatie inwinnen over diverse onderwerpen, zoals Casemanagement, Praktijkondersteuning Huisarts, Thuisbegeleiding, Dementheek, Dagvoorziening en Stichting Franje.

De toegang tot deze waardevolle avond is kosteloos, en iedereen die betrokken is bij mensen met dementie, of gewoon meer wil weten over dit onderwerp, wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Salut via telefoonnummer 0547-260053, WhatsApp via 06-2089 4999, of per e-mail via info@salut-welzijn.nl.