Wenskaarten van Herlie Boezewinkel

191

Herlie Boezewinkel maakt schilderingen met waterverf en dit heeft onlangs geresulteerd in een samenwerking met uitgeverij 18.02 publishing. Drie tekeningen van de Diepenheimse zijn omgezet naar wenskaarten die vanaf nu te koop zijn bij de uitgeverij.

Het startte eind 2019 toen 18.02 publishing aan Boezewinkel vroeg of ze interesse had om haar schilderingen uit te geven als wenskaarten. Miranda van der Steen van 18.02 publishing was onder de indruk van de schilderingen. “Herlie heeft een eigen stijl en haar stijl spreekt me aan. De combinatie van waterverf en fineliner heb ik nog maar weinig gezien. Ook het werken in ronde vormen is echt een kenmerk van haar werk.”
Boezewinkel zag een samenwerking zitten. Net voor de lockdown spraken de kunstenares en de uitgeverij af om een aantal tekeningen te selecteren om te bewerken tot kaarten. De eerste drie wenskaarten zijn in april gelanceerd.

Had de situatie anders geweest, had de uitgeverij een lancering georganiseerd. Helaas is dat nu niet mogelijk en hebben Wessel Blei van 18.02 publishing en Boezewinkel twee filmpjes opgenomen om van de start van de verkoop toch een momentum te maken. De filmpjes zijn te vinden op Instagram (Herlie Watercolor en 18.02 publishing) en Facebook.

Boezewinkel over de samenwerking:
“Zolang ik mij kan herinneren, heb ik getekend. Alles wat ik leuk vind, zet ik op papier. In mijn tekeningen komt de natuur vrijwel altijd naar voren, maar dan met een extra lijntje of kleurtje! Via Instagram kwam ik in contact met Miranda. Zij vond mijn illustraties leuk en samen met haar man kwamen zij met het idee om een aantal van mijn illustraties op wenskaarten te laten drukken. Dit had ik nooit verwacht en vind het harstikke leuk en spannend!”

18.02 publishing is een kleinschalige uitgeverij die boeken, spellen en wenskaarten uitgeeft.

De wenskaarten zijn verkrijgbaar via de website van 18.02 publishing.