Warmte geven aan de medemens

45

Met de winter voor de deur en de stijgende gas- en energieprijzen, wordt het voor sommigen steeds moeilijker aan alle financiële verplichtingen te voldoen. De overheid springt bij door een energiecompensatie. Hierdoor krijgen de meeste huishoudens in de maanden november en december korting op hun energierekening. Niet iedereen heeft deze compensatie nodig terwijl anderen wat extra’s kunnen gebruiken zodat zij deze winter niet in het donker of in de kou komen te zitten.

De diaconieën van de Hofkerk in Goor, de Johanneskerk in Diepenheim en de Martinuskerk in Markelo hebben de handen ineen geslagen en zijn daarom een actie gestart. Wie wat van de energiecompensatie kan missen kan dit bedrag (deels) doneren. Dit kan op rekeningnummer NL03RABO0322111684 ten name van ‘Diakonie Diepenheim’ en onder vermelding van ‘Energiehulp’.
In samenwerking met de hulpverlenende instanties zal het geld ten goede komen aan die mensen in onze gemeente die dit heel hard nodig hebben deze winter. Zo geven wij hun wat warmte.