Wandel je gezond! Doe je ook mee?

26

Welzijnsorganisatie Salut gaat binnenkort van start met wandelchallenges om samen met jou een stap te zetten richting een gezondere toekomst. Doe je ook mee? Deze challenges zijn onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge.

Met medewerking van verschillende zorgprofessionals wordt vanaf 10 mei in Markelo en vanaf 13 mei in Delden 20 weken achtereen gewandeld. In 2021 is hiermee gestart in Markelo, dit jaar wordt de challenge dus herhaald in Markelo en nieuw opgezet in Delden.

Wekelijks zal er gewandeld worden in groepsverband waarbij rekening gehouden wordt met ieders wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt er getraind om je eigen wandelafstand te vergroten. We starten met groepen van 1,5 km, 3 km en 5 km. De bedoeling is dat je tussendoor zelf nog twee keer gaat wandelen per week.

Je kunt kiezen tussen de dinsdagavondgroep van 18.30 tot ca 19.30 uur in Markelo start dinsdag 10 mei a.s. en een vrijdagochtendgroep van 09.30 tot ca 10.30 uur in Delden start vrijdag 13 mei a.s.

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectief en ondersteund vanuit de Bas van de Goor Foundation. Bij deze methode werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen groepen deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. De afgelopen jaren hebben hiermee landelijk al meer dan 25.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet. Deelnemers ontvangen leefstijltips om ook met andere onderdelen van gezondheidsbevordering aan de slag te gaan.

Interesse en/of aanmelden? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/twente en zoek naar Markelo of Delden. De kosten zijn eenmalig € 25.

Neem voor meer informatie contact op met Evelien van Salut: 06-54932768 of app 06-20894999 of mail: info@salut-welzijn.nl.