Vrijwilligersprijs voor Karin Vrielink en Kunstvereniging

553

Vrijwilligers doen werk dat onbetaalbaar is.
Onze samenleving draait op mensen, die vaak onzichtbaar heel belangrijk werk doen. De voetbaltrainers, de mantelzorgers, mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen zonder daarvoor betaald te krijgen en vaak niet eens erkenning.

 De provincie Overijssel wil deze mensen bedanken. Dat lukt niet bij iedereen maar tot en met 7 december zullen 75 vrijwilligers een prijs ontvangen van de provincie Overijssel onder de noemer #ovpontour.

Statenlid Dinand Leferink heeft deze week de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Hof van Twente samen met een vertegenwoordiger van Salut Welzijn.

Karin Vrielink
Karin Vrielink is voorzitter van het bestuur van Voetbalvereniging Diepenheim. Ze is een ontzettend enthousiast persoon die buiten gebaande paden durft te denken en niet van opgeven weet.

Kunstvereniging Diepenheim
Kunstvereniging Diepenheim is een presentatie-instelling, met de tentoonstellingsgebouwen Kunstverenging Diepenheim (voor hedendaagse beeldende kunst) en Drawing Centre Diepenheim (voor tekenkunst), en de Tuinen van Diepenheim (kunst in de openbare ruimte).

v.l.n.r. Dinand Leferink, Gerry Voskamp (Kunstver.) en Belinda Wessels (Salut)

De unieke verenigingsstructuur maakt dat Kunstvereniging Diepenheim kan putten uit een breed arsenaal aan vrijwilligers, die de organisatie met raad en daad bijstaan. De vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Ze werken als suppoost, onderhouden tuinprojecten, vervoeren vanuit heel Europa kunstwerken van en naar Diepenheim of doen bestuurswerk. Deze vrijwilligers dragen bij aan het feit dat Diepenheim op de kaart staat als kunststad.

De Overijsselse Vrijwilligersprijs ziet er dit jaar heel anders uit. Geen groot evenement en één prijs maar 75 prijzen uitgereikt door statenleden door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour! Meer weten? Check #ovpontour of neem contact op. De OVP is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.