Vrijwilligers steken groene handen uit de mouwen voor Gazebo

113

In het Gazebo doet de natuur zijn werk, maar het onderhoud van het oudste landartproject van Kunstvereniging Diepenheim vraagt ook zeker hulp van mensenhanden. De Werkgroep Tuinen spant zich met regelmaat in om het hulpbehoevende, levende schilderij te verzorgen.

In 1998 liet kunstenaar Urbain Mulkers 1250 hosta’s zaaien, naar het patroon van een hostablad. Dit resulteerde in een levend schilderij van duizenden tonen groen, omlijst door 136 rode beuken. De hosta’s zijn eind maart door vrijwilligers uit een aantal plantvakken gehaald, opgepot en naar het ‘hostapension’ verplaatst. De plantvakken zijn vervolgens voorzien van een laag champost, ondergespit en ten slotte afgedekt met zeilen om de groei van onkruid tegen te gaan. Daaropvolgend zijn op de hostadag van 17 april de planten weer teruggezet en waar mogelijk de mankerende hosta’s aangevuld.

Kunstvereniging Diepenheim is trots op haar Tuinen en op alle vrijwilligers die hiervoor hun groene handen uit de mouwen steken. We hopen dat je er, nu alles weer mooi in bloei is, van komt genieten. Vraag bij het hoofdgebouw aan de Grotestraat 17 naar de diverse fiets- en wandelroutes langs de Tuinen van Diepenheim.