Vrijwilligers maken AUTOMAATJE Hof van Twente tot een succes

64

Dankzij de 55 enthousiaste vrijwilligers is AutoMaatje Hof van Twente van Salut een groot succes geworden.

Bij AutoMaatje Hof van Twente vervoeren vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten naar de gewenste plek van bestemming. Dat kan gaan om kappersbezoek, een sociale activiteit zoals kaarten of samen eten, maar ook artsenbezoek of meegaan met boodschappen doen. Elke rit is dus ook een sociaal contact. Kosten: € 0,30 per gereden kilometer.

Elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur zitten afwisselend de vrijwillige planners Peter, Carol, Harrie, John, Henk en Ytje aan de telefoon om de ritverzoeken aan te nemen en de ritten te plannen. In samenwerking met Nel en Ellen van de UVV Delden worden inmiddels jaarlijks over de 1000 ritten gepland voor inwoners uit de hele Hof van Twente. De meeste ritten zijn naar bestemmingen binnen de eigen woonplaats of in Twente, maar ook naar bestemmingen buiten Twente.

Automaatje kan altijd nieuwe chauffeurs gebruiken. Lijkt het je leuk om (met je eigen auto) minder mobiele plaatsgenoten te brengen naar plek van bestemming? Of ben je zelf slecht ter been en heb je vervoer nodig? Bel AutoMaatje voor meer informatie.

AutoMaatje Hof van Twente is op werkdagen van 09.00u-12.00u telefonisch bereikbaar op 06-29187907. Of mail naar automaatje@salut-welzijn.nl