Voorjaarsconcert en Reünie-dag Harmonie Diepenheim

202

Op 2 april jl. vond het voorjaarsconcert plaats van de Koninklijk onderscheiden Harmonie Diepenheim. De dag werd gecombineerd met de Reünie-dag, waarbij oud-leden waren uitgenodigd om deze gezellige dag bij te wonen. Als locatie was er gekozen voor de Woeste Wieven op Erve Bonkert in Markvelde.

Na ontvangst van de oud-leden speelde de Harmonie als welkomstlied het nummer Hamerslag, destijds speciaal voor de Harmonie geschreven door meester Schinkel en gecomponeerd door Ben Schreurs. Het nummer werd gezongen door het duo Ben Schreurs en Hanneke Hiddink toen de Harmonie 90 jaar bestond. (26 jaar geleden alweer!) De kleinzoon van Ben, Madee Schreurs heeft de muziek vertaald naar een orkeststuk, met als resultaat een gezellige meezinger. Na een ochtend van bijpraten met oude bekenden en een spelcircuit volgde een modeshow van oude uniformen van de Harmonie. Dit op hilarische wijze gebracht door leden van toneelvereniging Ons Genoegen.

De middag stond in het teken van het voorjaarsconcert. Bijzonder was dat een aantal oud-leden het aandurfde om mee te doen. Zo was er een optreden van oud-majorette dames o.l.v. Janet Kappert, die samen met de huidige midi- en majorettes o.l.v. Chantal Oltwater voor een geweldig schouwspel zorgden!

Ook bij de slagwerkgroep van Rob Eeftink voegden zich oud-leden toe. Ze lieten zien dat het ritmegevoel nog steeds aanwezig is! De slagwerkgroep is enorm gegroeid de laatste jaren. Er zijn veel jonge leerlingen bijgekomen, maar ook volwassen beginners.

Volwassen beginners zien we ook terug in het Leerlingenorkest van de Harmonie. Het wordt geleid door dirigent Luuk Meinders en bestaat uit jeugdleden en volwassenen die lessen volgen via de muziekschool. Ook zij lieten een paar mooie nummers horen, waarbij enkele jonge solisten op de stoelen stonden om hun uit het hoofd geleerde stuk aan het publiek te tonen.

Toen was het tijd voor het grote orkest. Vier concertstukken werden gespeeld door de huidige leden, daarna was het tijd voor de reünisten om zich ertussen te voegen. Het 50-koppige orkest zorgde voor veel muzikaal geweld en een opperst beste stemming in de zaal.