Voorjaarsbijeenkomst Bees Are Few 24 mei

47

Als er weinig bijen zijn … is er dan nog wel een tuin?
Dat was de centrale vraag in het werk van beeldend kunstenaars Jimini Hignett en Doris Denekamp. Insecten zijn enorm belangrijk in ons ecosysteem. Het zijn de bestuivers, ze zijn de voedselbron van onze vogels en van veel zoogdieren. Hignett en Denekamp maakten een kunstwerk: twee ‘echte’ bijenkasten die moesten zoemen met levende bijenvolken en vijf versteende kasten. Een monument voor de verdwenen bijenvolken. Om de omgeving van het kunstwerk nog aantrekkelijker te maken voor zowel bijen als mensen, is het gebied Hazendam onlangs opnieuw ingericht. Vrijwilligers en diverse organisaties hebben samen fruitbomen geplant, bloemen ingezaaid en de bijenkasten iets verplaatst. Goed voor de biodiversiteit, dus goed voor mens en milieu!

Week van de Biodiversiteit
In de Week van de Biodiversiteit willen we samen met u stilstaan bij het belang van dit kunstwerk en van biodiversiteit. Daarom bent u van harte uitgenodigd voor de feestelijke afronding van de werkzaamheden op vrijdag 24 mei 2019 vanaf 15.00 uur in het gebied Hazendam in Diepenheim.

Het programma is als volgt:
14:45 uur Inloop
15.00 uur Aanvang offcieel gedeelte met toespraken:
– Gemeente Hof van Twente: Wethouder Wim Meulenkamp
– Kunstvereniging Diepenheim: Just Schimmelpenninck
– LTO: Alina Udink
15.40 uur Pauze en wandelen naar het Kunstwerk
15.50 uur Kunstwerk bekijken, imkers geven toelichting
16.10 uur Terug wandelen
16.20 uur Afsluiting met een borrel

Route- en parkeerinformatie en aanmelden
De activiteit vindt plaats in het gebied Hazendam. U kunt parkeren in het weiland naast kwekerij Linthorst aan de 1e Broekweg 4 in Diepenheim. Vanaf daar wijst het zich vanzelf. Let op: De Hazendammerweg is afgesloten vanwege een asbestsanering. De activiteit is buiten. Bij slecht weer gaat het gewoon door. Een paraplu is dan wel aan te bevelen. We willen graag van tevoren weten hoeveel personen er ongeveer aanwezig zijn. Belangstellenden die geen uitnodiging hebben ontvangen, wordt daarom gevraagd zich aan te melden via beesarefew@gmail.com.