Voor iedere inwoner een extra boom?

88

Op 9 december start het seizoen om jonge bomen, ook wel zaailingen genoemd, te oogsten en planten. Deze winter hopen we samen met MeerBomenNu 10.000 zaailingen en stekken te verzamelen, om ze op een andere plek te laten groeien. Helpt u mee om de natuur te behouden? Het eerste oogst-event vindt plaats op 9 december tussen 9.30 en 12.30 uur aan de Potdijk 8 in Markelo.

Oogst-event 9 december
Tussen 9.30 en 12.30 uur oogsten en delen we zaailingen uit aan de Potdijk 8 in Markelo. Hier zijn vele handen voor nodig! Komt u helpen tijdens het eerste oogst-event? Of heeft u een stuk grond of een grote tuin waar u jonge bomen wilt aanplanten? Dan kunt u zaterdag 9 december een lijsterbes, vuilboom, eik of ruwe berk ophalen bij Potdijk 8 in Markelo. Meld u aan als oogster of ophaler bij de Bomenplanner. Meld u bij aankomst bij het bord bij de ingang van Potdijk 8.

Natuurbehoud
Zaailingen die boventallig of ongewenst zijn steken we voorzichtig uit de natuur. Ze staan bijvoorbeeld te dicht bij het wandelpad of zouden weggemaaid worden. We hopen dat ze dan direct opgehaald worden door iemand die graag bomen wil planten. De afgelopen twee jaar heeft deze vorm van natuuronderhoud ervoor gezorgd dat 70% van de verplante bomen succesvol wortelt.

Plantlocatie aanmelden
U kunt uw tuin of grond aanmelden als plantlocatie. Dit kan tot uiterlijk 8 januari 2024 op de website van meerbomen.nu. “Dit jaar hopen we in maart 2024 dat iedere inwoner in Hof van Twente een extra boom (ver)plant”, aldus Alexandra Tempelman een van de organisatoren van MeerBomenNu.

Voor iedere inwoner een extra boom?
Via de Groene loper Hof van Twente begeleiden Alexandra Tempelman en Mignon Sanchez voor de derde keer op rij de boom-verplant-activiteiten in samenwerking met MeerBomenNu. Voor vragen over MeerBomenNu in Hof van Twente kunt u contact opnemen met Alexandra, mail naar hofvantwente@meerbomen.nu.