Volle Bak vooruit met Heimland

50

Dat het Heimland festival voor iedereen bedoeld is werd woensdagavond 6 maart in Zalencentrum Beltman te Diepenheim volstrekt duidelijk. Volle Bak! Ongeveer 100 belangstellenden gaven gehoor en wachtten een warm welkom door de Accu Fanfare.
De oprichters zijn Jos Zandvliet en Septimia Kuhlmann (ex Dogtroepleden). De bezoekers konden direct na de koffie deelnemen aan een voorproefje voor wat een gezamenlijke opening door en voor bewoners moet worden op vrijdagavond 21 juni 2024.
Verder werd aandacht besteed aan wat Heimland 2.0 onderscheid van de voorgaande edities. Heimland richt zich voortaan naast (Muziek)Theater en Kunst veel sterker op Cultuur en Maatschappij. Heimland is voor iedereen, wil toegankelijk zijn voor tal van doelgroepen, heeft aandacht voor platteland en natuur, wil samenwerken met verenigingen, inwoners, sociale domeinen, culturele partners en scholen en wil ruimte voor ontwikkeling en innovatie.
In Heimland wordt er ingegaan op maatschappelijke vraagstukken zonder waardeoordeel. Misschien even op een andere manier naar iets kijken en daarover samen in gesprek. Bestaat de ware tukker wel? En mogen we soms wat meer trots zijn? Waarom is ongelijkheid een probleem? Wat speelt er door het hoofd van onze jongere generatie? Hoe is het om te leven met een depressie? Kortom in Heimland valt straks in het weekend van 21-23 juni meer dan genoeg te ontdekken! Let op: eind maart verschijnt het totale Heimland programma online.

Voor nu: wil jij je ook aansluiten bij de 60 vrijwilligers en deelnemers aan de opening? Stuur dan gerust een mailtje naar info@werkplaatsdiepenheim.nl.