Vitalityclub Diepenheim van start gegaan

252

Kom samen bewegen bij de Vitalityclub in Diepenheim!

Op dinsdag 26 september is in Diepenheim de Vitality Club van start gegaan. Een laagdrempelige en wetenschappelijk onderzochte beweegclub waarbij buurtbewoners van 50 jaar en ouder met elkaar bewegen in de buitenlucht of openbare ruimte.

Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat beweging belangrijk is om gezond en gelukkig oud te worden en het beste vol te houden is als u het samen met anderen doet. Samen bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, het vergroot bovendien het sociale netwerk in de wijk en geeft ritme en structuur.

Bij de Vitality Club worden er onder begeleiding van zogenaamde peer coaches oefeningen gedaan die zijn gericht op de algehele conditie, spierkracht, balans en coördinatie. Een peer coach is een (ervaren) deelnemer uit de groep die de leiding neemt tijdens de beweegsessie. De clubs worden dus niet begeleid door (betaalde) professionals.

Iedere dinsdag en vanaf 13 oktober ook op de vrijdag, zijn 50-plussers om 10:30 uur van harte welkom bij de voetbalvereniging Diepenheim, locatie de Koppel.
De sessies van ongevee
r een uur met de mogelijkheid om aansluitend een kopje koffie te drinken, worden in eerste instantie begeleid door fysiotherapeut Sandra Stockentree. Daarbij zal Miranda Rensen van Buurtzorg tijdelijk het aanspreekpunt zijn. Ondertussen zoeken wij naar peercoaches die door Sandra begeleid willen worden om het over te nemen.

De oefeningen zullen matig intensief zijn en kunnen op ieder niveau worden uitgevoerd.

De geringe kosten voor deelname van 1 euro per week (ongeacht het aantal keren dat men per week aanwezig is) zijn voor de aanschaf van materiaal. Deelname is geheel vrijblijvend en op eigen risico. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Wij kijken er naar uit u allen binnenkort te ontmoeten!