Viscursus jeugd Hengelaarsvereniging het Simmetje Diepenheim

87

Op zaterdag 13 april werd de jaarlijkse viscursus voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje gehouden bij camping de Mölnhöfte aan de Nijhofweg te Diepenheim. De opkomst was redelijk goed. Er deden 10 nieuwe deelnemers mee in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar en deze werden begeleid door 4 vrijwilligers van de vereniging.
De cursisten bekeken eerst 3 filmpjes over “Vissen doe je zo (vaste stok)” van Ed Stoop, bekend van Vis TV. Er werd van alles verteld, uitgelegd en voor gedaan over deze mooie sport. Ook werden er gezamenlijk enkele vistuigjes gemaakt. De cursisten waren zéér enthousisast. Na de vragenronde togen de vissers naar de waterkant bij Camping de Mölnhöfte om natuurlijk de kunst van het uitloden en peilen in de praktijk te brengen. Daarna werd er ruim anderhalf uur naar hartenlust gevist. De vissen hadden er helaas weinig zin in, maar toch werden er in totaal nog 38 vissen gevangen. Iedereen ving 1 of meerdere vissen. De cursisten gingen enthousiast huiswaarts en mochten namens Hengelaarsvereniging Het Simmetje de vishengel en het tuigje mee nemen naar huis en kregen nog een tasje met een jeugdwedstrijd overzicht mee met een mooie sticker en een zak lokvoer (gesponsord door Hennie Kruidenier uit Haaksbergen). Het was een zéér mooie en geslaagde middag voor cursisten en vereniging.

Om alle foto’s te bekijken: www.hetsimmetje.nl
De 1e viswedstrijd voor de jeugd wordt gehouden op vrijdag 24 mei 2019 aan de Hofmaatvijver te Neede. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Zalencentrum Beltman te Diepenheim stipt om 18.15 uur.