Viscursus jeugd Het Simmetje Diepenheim 2017

143

Viscursus jeugd Het Simmetje Diepenheim 2017.

Zaterdag 22 april jl. werd de jaarlijkse viscursus voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim gehouden aan de Schimmelpenninckstraat 13  te Diepenheim. De opkomst was minder dan de jaren ervoor.  Er deden 4 nieuwe deelnemers mee in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar en deze werden begeleid door 2 vrijwilligers van de vereniging. De cursisten bekeken eerst 3 filmpjes op een computerscherm over “Vissen doe je zo” (vaste stok) van Ed Stoop, bekend van Vis Tv en er werd van alles verteld, uitgelegd en voorgedaan over de mooie sport vissen. Ook werden er gezamenlijk enkele vistuigjes gemaakt. De cursisten waren zéér enthousisast.  Na de vragenronde togen de vissers naar de waterkant bij camping De Mölnhöfte aan de Nijhofweg 5 om de kunst van het uitloden en peilen in de praktijk  te brengen. Daarna werd er ruim anderhalf uur naar hartenlust gevist. De vissen hadden er wel zin in, want er werden in totaal 36 vissen gevangen.
De cursisten gingen enthousiast huiswaarts en mochten namens Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim de vishengel en het tuigje meenemen naar huis en ze kregen nog een visblad mee met een mooie grote sticker. Het was een zéér mooie en geslaagde middag voor cursisten en vereniging.

Om alle foto’s te bekijken: www.hetsimmetje.nl

De 1e viswedstrijd voor de jeugd wordt gehouden op vrijdag 19 mei 2017 aan de Hofmaatvijver te Neede. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.15 uur en niet later!!!