Verkiezingsspecials Politiek in de Pol op 5 en 19 november

12

Mona Keijzer (BBB) en Eddy van Hijum (NSC) zijn te gast in de 43e aflevering van Politiek in de Pol op zondag 5 november in Diepenheim. Presentator Hans Verbeek spreekt met beide kandidaat-Kamerleden over hun inzet voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Op zondag 19 november is er een Twentse special van Politiek in de Pol, met de hoogstgeplaatste Twentse kandidaten van de belangrijkste politieke partijen.

Eddy van Hijum schreef het verkiezingsprogramma van Nieuw Sociaal Contract (NSC), de partij van Pieter Omtzigt. Van Hijum was jarenlang voor het CDA actief, onder meer als Tweede Kamerlid en gedeputeerde van de provincie Overijssel. Net als Omtzigt vertrok hij hij bij het CDA. Nu staat hij zesde op de kandidatenlijst van NSC.

Ook Mona Keijzer keerde het CDA de rug toe. Zij was Kamerlid en staatssecretaris voor Economische Zaken. Nu staat zij tweede op de lijst van de BBB. Lijsttrekker Caroline van der Plas presenteerde haar onlangs als kandidaat-premier van haar partij.

Wat dreef Van Hijum en Mona Keijzer tot hun overstap? Waarom koos de een voor Omtzigt en de ander voor de BBB? En waarin verschillen deze partijen van elkaar?

Over deze en andere actuele vragen gaat het in de 43e editie van Politiek in de Pol, op zondag 5 november 2023 om 17:00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 in Diepenheim. De muziek begint om 16.30 uur. De column is van Paul Abels. Ook het publiek kan, zoals altijd bij Politiek in de Pol, vragen stellen.

Reserveren wordt aangeraden via www.herbergdepol.nl

Op zondag 19 november, drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen, zijn de hoogstgeplaatste Twentse kandidaten van de belangrijkste politieke partijen te gast bij Politiek in de Pol. Onder hen zijn maar liefst drie wethouders: Wim Meulenkamp van de gemeente Hof van Twente (nr. 21 op de lijst van de VVD), Hanneke Steen van de gemeente Hengelo (nr. 9 bij het CDA) en Jimme Nordkamp (nr. 24 op de lijst van PvdA/ Groen Links). Ook Isa Karaman uit Rijssen (nr. 16 van NSC) en Jasper Rekers uit Enschede (de nr. 13 van de BBB) zijn van de partij.

Ook voor deze Twentse verkiezingsspecial wordt reserveren aanbevolen.

Politiek in de Pol is de maandelijkse, onafhankelijke en onpartijdige politieke talkshow in Diepenheim, die is uitgegroeid tot een groot landelijk succes. In het programma, dat zo’n anderhalf uur duurt, zijn telkens landelijke en regionale of lokale politici te gast. Daarnaast is er een column en live-muziek, en is er ook voor de zaal gelegenheid vragen te stellen.

De komende afleveringen staan vanzelfsprekend geheel in het teken van de komende Tweede Kamerverkiezingen.

De afgelopen jaren waren onder andere te gast bij Politiek in de Pol:

Sigrid Kaag, Mark Harbers, Rob Jetten, Eric Van der Burg, Gerdi Verbeet, Pieter Heerma, Laurens Dassen, Caroline van der Plas, Pieter Omtzigt, Thom van Campen, Tjeerd de Groot, Henk Kamp, Lodewijk Asscher, Sharon Dijksma, Ank Bijleveld, Alexander Pechtold, Arie Slob, Han ten Broeke, Ankie Broekers-Knol, Hans Wiegel, Lilianne Ploumen, Diederik Samsom, Agnes Jongerius, Malik Azmani, Annie Schreijer-Pierik, Andries Heidema, Ellen Nauta, Wouter de Winther, Twan Huys, Ron Fresen, alsmede een groot aantal provinciale en lokale politici.

Eddy van Hijum