Verkiezing Beste Buur 2024 van start!

62

De verkiezing Beste Buur 2024 gaat weer van start! Dit jaar vindt in Hof van Twente de achtste editie Beste Buur plaats. Inwoners van de gemeente Hof van Twente kunnen hun ‘’ Beste Buur’’ nomineren voor deze titel.  Wie ontvangt deze eervolle titel en wordt de winnaar van de Beste Buur 2024? De uitreiking vindt plaats op de jaarlijkse Burendag: zaterdag 28 september 2024.

Nomineren

Inwoners van de gemeente Hof van Twente kunnen hun “Beste Buur’’ nomineren. Dit kan eenvoudig via www.salut-welzijn.nl/beste-buur. Nomineren kan tot 9 september 2024. Een genomineerde kan een directe buur zijn, maar ook iemand die verderop woont en veel voor jou of jouw wijk betekent. De “Beste Buur’’ is bijvoorbeeld de buur die veel voor de buurt doet zonder dat hij of zij in het middelpunt staat. Het kan ook diegene zijn die zorgt voor een vrolijke noot in de buurt, activiteiten organiseert, behulpzaam is of juist een inwoner die een luisterend oor aan anderen biedt. Kortom: een buur die voor anderen klaarstaat op welke manier dan ook. De Beste Buur geeft een waardevolle invulling aan het Twentse noaberschap.

Wil je iemand nomineren? Dan is het belangrijk uit te leggen waarom deze persoon zo’n goede buurtbewoner is. Een onafhankelijke jury gebruikt de toelichtingen om de winnaar te bepalen. In Hof van Twente bestaat de jury uit een aantal Beste Buur winnaars van voorgaande jaren. De jury kijkt uit naar mooie voorbeelden van burenverhalen.

Uitreiking Beste Buur en buurtcheque op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur vindt plaats op de jaarlijkse Burendag (28-09-24). Hij of zij wordt op verrassende wijze in het zonnetje gezet en ontvangt een mooie buurtcheque (t.w.v. € 500,00) uit handen van de woningcorporaties. De Beste Buur 2024 mag bepalen op welke wijze deze buurtcheque wordt besteed ten behoeve van (de verbinding tussen de mensen in) de buurt.

Gezamenlijk initiatief

De Beste Buur is in Hof van Twente een gezamenlijk initiatief van Gemeente Hof van Twente, de Woningcorporaties Viverion en Wonen Delden, hun huurdersorganisaties en welzijnsorganisatie Salut. We geloven dat omzien naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen in een vertrouwde en veilige woonomgeving. Zo gaat het vereenzaming tegen en bevordert het Twents noaberschap. Goed contact in de buurt is goud waard. Inwoners die noaberschap uitdragen en zich inzetten voor de buurt verdienen extra waardering.

Geef je “Beste Buur’’ snel op via salut-welzijn.nl/beste-buur. Vertel je jouw verhaal liever? Bel met Salut: 0547-260053. Wellicht wordt jouw Beste Buur wel de winnaar op 28-09-2024!