Ook een wijkagent gaat soms Verhuizen

36

In mijn leven ben ik tot nu toe vijf keer verhuisd. En de zesde is aanstaande (bij het lezen van deze tekst is dit een voldongen feit).

Waar de vorige keren wat soepeler verliepen, is er nu wat meer stress. Niet omdat ik het niet leuk vindt, maar meer omdat er zoveel op je af komt. Naast mijn fulltimebaan en onregelmatige werkuren moet er van alles geregeld, geklust en verplaatst worden. Het helpt dan dat je voor ogen hebt wat het doel is.

Het huis krijgt nu langzaamaan gestalte. Je probeert zoveel mogelijk grote dingen af te krijgen die later lastiger te realiseren zijn. Denk aan muurtje slopen, vloertje oliën en een nieuwe keuken plaatsen. Gelukkig zijn er veel mensen met ‘twee rechterhanden’ die ondersteuning bieden. Niet voor niets is het gezegde ‘vele handen maken licht werk’. In dit geval ook goed werk.

De laatste klus is de grootste uitdaging. De inboedel blijft deels hetzelfde, maar wat nu waar moet komen en of het past en matcht, is niet heel eenvoudig. Gelukkig heb ik daar mijn eigen ‘binnenhuisarchitect’ voor die deze nobele taak graag op zich neemt. Als ik na dit alles maar ergens kan gaan zitten.

Goed goan!