Vergroenen Plein onder de Platanen gestart  

52

Zaterdag 16 maart was het dan zover; de start van de werkzaamheden aan het Plein onder de Platanen.
Een initiatief van de Stadsraad in overleg met de Jeugdsoos, gemeente, aanwonenden en IVN.
Het doel is “grijs eruit en groen erin”.

Na de nodige voorbereiding konden zaterdag de eerste klinkers worden verwijderd als ook het (bijna) laatste deel van de muur op het plein. Een klein stukje wordt later weggehaald aangezien daar nog diverse electra-voorzieningen verlegd moeten worden. Ook de honingraten onder de Platanen, het schaakspel en de jeu de boulesbaan zijn weggehaald; deze plekken worden voorzien van nieuwe verbeterde grond en ingezaaid met gras of bloemen en planten. En er worden nog 3 walnotenbomen geplant. Bij de soos komen mooie boerenhortensia’s om de oude allure van het pand weer naar voren te laten komen. De put naast de soos is ontdaan van de wildgroei en rommel en staat er weer mooi en strak bij.

Aan de rand van het plein komen fietsenstallingen. Tussen het harde werken door werd uiteraard ook gezorgd voor de inwendige mens waarvoor hartelijk dank aan de aanwonenden en Irma’s.

De aannemer gaat snel aan de slag om alles zo snel mogelijk af te maken om overlast te voorkomen. Er wordt voor gezorgd dat in het nieuwe seizoen het plein er weer mooi bij ligt.

De Stadsraad spreekt wat haar betreft namens heel Diepenheim haar waardering uit voor de inzet en bijdrage van eenieder op welke manier dan ook! Een mooie samenwerking tussen Stadsraad en de gemeente, maar bovenal mooi om te zien dat er betrokkenheid van de aanwonenden is en dat de soos met zoveel jeugd aanwezig was! Samen voor een mooi(er) Diepenheim!