Vergeten ambacht, hoezo?

252

Sinds 2020 kan je lessen volgen op een breimachine in Diepenheim. Yvonne Ten Tije eigenaar van Craftminded.nl en instructeur Hein nemen u mee op een ‘toer’ langs dit, bijna vergeten, ambacht.
Door het succes van de afgelopen Breimachine Weekenden Twente (met deelnemers uit Nederland, België en Duitsland  die overnachtten in het Stedeke) is besloten om een permanente breistudio in te richten met 9 breimachines. Hein heeft meer dan 35 jaar breimachine ervaring en Yvonne faciliteert, organiseert en ondersteunt daar waar mogelijk. Tweeëndertig jaar na de laatste productie van deze breimachines blijkt wel dat deze vrijwel onverwoestbaar zijn mits goed onderhouden. De kennis van de machines verdwijnt echter langzaam of wordt vergeten.
Hein en Yvonne  willen de kennis graag delen en doen dat onder andere via gratis video lessen op YouTube kanaal Hobby Channel Craftminded (waar overigens ook naailessen staan m.m.v. Vivian Boelen) en een gratis facebookpagina Breimachine Spul Nederland. De fysieke lessen worden privé of klassikaal gegeven tegen vergoeding. Tijdens de lesdagen is het mogelijk om een machine, garen op koon(voor breimachine) of boeken aan te schaffen.

De eerstvolgende les is 26 november, thema: sokken breien.
Interesse in een kennismakingsles?
Stuur een e-mail naar info@craftminded.nl voor meer informatie.