Veldtocht terug in de Hof

90

Op maandag 28 mei start CuBaHof met de Veldtochtweek in Ambt Delden en Diepenheim met de basisscholen IKC Bentelwijz, OBS Wiene, Petrusschool, OBS Markvelde, OBS Stedeke. De Veldtocht, de kunst- en cultuurweek van St. CuBaHof, vindt jaarlijks plaats in Hof van Twente. Het thema is dit jaar ‘de vier elementen’ water, aarde, vuur en lucht. Op vrijdag 1 juni is de spetterende afsluiting bij in Hengevelde bij HET, de Hengeveldse Evenementen Tent.

Op vrijdag 1 juni zal daar, na een week vol activiteiten, om 11.00 uur het eindspektakel te zien en te horen. Bij deze afsluiting is Burgemeester Nauta aanwezig. Voel je vrij om aan te sluiten bij familie, buren en vrienden als publiek! Tijdens de afsluiting is de waterdans te zien van de kleuters, groep 7 en 8 maken een spetterende vuurdans en groep 3,4,5 en 6 spelen samen met Fort van de Verbeelding een show met slagwerk op ongewone attributen zoals zelfgemaakte shakers en kazoo’s.

In samenwerking met de kunstdocenten zijn de kinderen druk bezig met allerlei culturele activiteiten zoals het maken van een muzikaal onderwater orkest, wolkensap en aardbeesten. Ook mogen de leerlingen tekenen met echte stukken gebrand hout, ze doen mee met vurig theaterspel, een luchtige fotografie workshop en Afrikaanse dans in het thema aarde. Aan dit project werken diverse kunstdocenten mee: Suzan van Beijmerwerdt, Monika ter Denge, Marianne Jonkhans, Janneke Huizinga & Annemiek Snippe, Jambo Afrika, Fort van de Verbeelding, Anne Marie Hoeven, Barbara Trienen, Rudsel Cameron, Wilko Wissink en Janine Eshuis & Ilse Statius Muller.

Stichting CuBaHof is een samenwerkingsverband tussen de basisscholen en culturele instellingen in Hof van Twente. De stichting draagt zorg voor het culturele aanbod voor alle scholen in de gemeente. De CuBaHof verzorgt jaarlijks voor alle basisschoolgroepen (ruim 3000 kinderen op 22 basisscholen) een afwisselend cultureel programma op het gebied van cultureel erfgoed, dans, literatuur, muziek, theater, audiovisuele en beeldende kunst. Binnen CuBaHof is een cultuurcoach aangesteld die de activiteiten, samen met de scholen en instellingen, tot stand brengt. De Veldtocht wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Hof van Twente.

Benieuwd wat CubaHof allemaal nog meer doet? Neem een kijkje op de site: www.cubahof.nl