Veelbelovende reacties op vraag naar oude amateurfilmbeelden voor Twente op film

45

De oproep van actrice Johanna ter Steege en filmmaker Erik Willems om amateurbeelden te delen voor hun project ‘Twente op film’ heeft al een flinke hoeveelheid filmmateriaal en tips opgeleverd. In de film over een eeuw Twente, met alleen maar beelden van vroeger wordt het verhaal over een eeuw Twente vertelt. Deze avondvullende bioscoopfilm ‘Twente op film’ wordt voor de zomer van 2022 uitgebracht en zal daarna ook te zien zijn bij RTV Oost en Omroep Max.

 “Het lijkt nu al veelbelovend materiaal te zijn dat we aangeboden krijgen”, aldus filmmaker Erik Willems. “Beelden van het boerenleven, verenigingsleven, uitjes, bruiloften, optochten, fabriekswerkers, enzovoorts.” Ook Johanna ter Steege is enthousiast. “Geweldig dat er al zoveel reacties zijn, het geeft aan dat er heel veel amateurfilmmateriaal over Twente is”. Beide makers hopen dat er nog veel meer materiaal aangemeld zal worden. Dat kan via de website www.twenteopfilm.nl.

Breng- en kijkdagen voorlopig uitgesteld

De breng- en kijkdagen voor amateurbeelden die begin januari gepland stonden worden door de afgekondigde lockdown uitgesteld. Als de coronamaatregelen het weer toelaten wordt eind januari of begin februari alsnog dit Historisch Filmcafé Twente georganiseerd. Tijdens deze breng- en kijkdagen in de Museumfabriek Enschede, Rijssens Museum en Oyfo Techniekmuseum in Hengelo zullen de aangeleverde films op waarde geschat worden door specialisten van Collectie Overijssel (voorheen Historisch Centrum Overijssel). RTV Oost maakt dan opnamen en doet verslag.

 

Alle informatie over het filmproject van Johanna ter Steege en Erik Willems vind je op de website www.twenteopfilm.nl. Hier lees je ook meer over het project, de makers en kun je jouw amateurfilmbeelden doorgeven.