Van onze Wijkagent

108

Het is de tijd van het jaar dat de lente zijn intrede doet. Langere dagen, fluitende vogels en natuurlijk lekkere temperaturen. Een mooie gelegenheid om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur.

Bij de lente hoort ook de bloei en groei van de flora en fauna. Velden met paardenbloemen zijn hier een mooi voorbeeld van. Groen en geel krijgt zo een hele andere betekenis. De mensen genieten van dit seizoen, heerlijk!

Ook de dieren zijn bezig met een nieuwe fase. Reegeiten lopen deze periode tegen het einde van de draagtijd en zullen de aankomende maand gaan werpen. Zij zullen zich afzonderen en een rustige omgeving zoeken. Dit vraagt om aandacht.

Het plezier van de een kan dat van een ander flink verstoren. Bijvoorbeeld het los laten lopen van jouw viervoeter. Het rijden met een gemotoriseerd voertuig. Het buiten de paden wandelen. Het achterlaten van afval. En ga zo maar door. Allemaal zaken die niet voor niets geweerd worden in beschermde gebieden.

Wil je kunnen genieten dan hoort daar verantwoordelijkheid bij. Voor jezelf, de overige wandelaars en bovenal de natuur. Want wat is er nou niet mooier dan een pasgeboren reekalf naast zijn of haar moeder te zien lopen?

Tot Ziens

Wijkagent Jordy