Van de wijkagent: Donkere dagen

61

Het is weer de tijd van in het donker van huis gaan en ook weer thuis komen. Gure wind en koude temperaturen. Heerlijk bij de kachel en trek een warme trui aan zodat de thermostaat een tandje lager kan. Goed voor het milieu en de portemonnee.

De duisternis trekt echter ook gespuis aan. Het boevengilde werkt niet graag in het licht en zal gebruik maken van dit jaargetijde om huis en haard te bezoeken. En niet geheel genodigd. Tenzij je ze het wel heel gemakkelijk maakt om het huis te betreden. Zorg daarom voor goede verlichting rondom de woning. Bij het verlaten van je woning altijd alle ramen en deuren slotvast afsluiten en zorg voor binnenverlichting.

Ook schuurtjes en garages zijn maar al te vaak doelwit van de proletarische medemens. Houd ook deze deuren altijd gesloten, ook al ben je thuis. Zet je elektrische fiets op slot en verwijder de fietscomputer. Zonder deze stappen maak je het ze anders maar al te eenvoudig. Misschien niet de leukste zaken om steeds aan te denken, maar beter zo dan achteraf een gemis.

Enkele tips heb ik al gegeven, meer informatie vind je op https://hetccv.nl/onderwerpen/woninginbraak.

Maak ze het niet te makkelijk!