Van de Wijkagent

255

Uitgaan

Ik weet nog heel goed hoe ik in mijn tienerjaren voor het eerst naar de disco mocht. Ik heb daar vele mooie momenten meegemaakt. Goed voor de ontwikkeling van een jonge gozer die zo leert om te gaan met leeftijdsgenoten. En het gebruik van drank. Maar drugs?

Ik kan niet ontkennen dat er geen drugs werd gebruikt in de jaren 90. Maar het was geen normale zaak. Je zag het wel en wist dat het bestond, maar er aan komen dat was nog niet zo heel eenvoudig. Nee, drugs gebruiken was voor de pioniers.

Tegenwoordig weten de jonge mensen beter dan de politie waar het te krijgen is. Via allerlei kanalen komt het nog net niet met de kruiwagen aangereden. En het gebruiken is ook doodnormaal. Toch?

In het weekend zie ik veel jongeren tijdens het uitgaan. Naast sterke drank is ook drugsgebruik aan de orde. Wat opvalt, is dat dit geen goede combinatie is. Agressie wint het van de gezelligheid.

Ik maak me daar zorgen over. Is onze maatschappij dan zo veranderd? Is drugs een meerwaarde of een uitvlucht? Want is het uitgaan of out gaan? Een ding is zeker, je wordt er nooit beter van.

Good goan!

Jordy Scheggetman
Uw wijkagent