Van de wijkagent

37

Maandag 20 maart, het begin van de meteorologische lente. In Nederland kan het dan nog flink vriezen of waaien. Het enige voordeel in deze maand is dat de klok weer verzet wordt. Langer licht dat doet de mens goed. Nu nog een aangenaam voorjaarszonnetje en men tankt de nodige vitamine D.

Vitamine Drive noem ik het zelf. Waar ik in de voorgaande maanden automatisch op N van Nu even niet stond, is de vooruitstand weer gevonden. Ondersteund door vrolijke vogelgeluiden en lekker veel zonlicht wordt alles weer een stuk aangenamer. Nieuwe plannen worden geboren en nog belangrijker, er wordt wat mee gedaan. Zonder jas naar buiten en huppakee, aan de slag.

Wat mij het meest deugd doet, is het aanschouwen van alle jonge dieren die het levenslicht zien. Lammetjes, reetjes, vogels en paarden om zo maar een paar voorbeelden te noemen. Je ziet ze overal in de wei of de bossen opduiken. Nieuw in deze wereld en gelijk zorgen ze voor een gevoel van verbondenheid. Want dit heeft men nodig. Een frisse aanwas van alles wat bloeit en groeit. Het zorgt voor de nodige vitamine C, de C van continuïteit.

Ik wens jullie een fijn voorjaar toe.

 

Goed goan!