Van de wijkagent

49

Met veel interesse en plezier volg ik DagjeDiepenheim op Facebook. Regelmatig zie ik foto’s van het heden en verleden voorbij komen. Zwart-witprenten van het Stedeke uit verloren tijden, maar ook mooie gekleurde stillevens van het hier en nu.
Hoe leuk is het om te zien hoe men vroeger leefde. Het station aan de Lindelaan, het ‘leemen huuske’ aan de Grotestraat en hotel Blok aan de Goorseweg. Allemaal panden die een eigen bijdrage hebben geleverd aan het Deep’n van nu. Ook de personen van toen die terug te vinden zijn in de straatnaamborden.
Wie weet is er over honderd jaar wel iemand die de tijd van nu herhaalt op een manier die wij niet kunnen bevatten. Wat wist men in 1901 van social media? Het enige wat belangrijk was, was harmonie en welvaart.
Wat dat betreft is er niet veel veranderd. Alleen de manier waarop en de snelheid waarin dingen gebeuren. De mens past zich er op aan. In mijn ogen soms te veel. We lopen onszelf nog een keer voorbij. En dan denk ik met weemoed terug naar die oude tijd, die ik alleen maar ken van de foto’s. Waar de harmonie geboren werd.

Goed goan!