Van de wijkagent

75

Als agent kom je vaak bij de mensen thuis. Meestal wanneer het niet zo lekker gaat maar ook wanneer dat wel weer het geval is. Ruzie komt in de beste gezinnen voor. Vaak wordt de lucht geklaard door een goed gesprek, of een time-out.

Ik bezoek regelmatig mensen in de wijk die het thuis niet fijn hebben. Ruzie met de partner, gedoe met de kinderen of trammelant met de buren. Iets wat al jaren loopt en dan tot een climax komt. Er vindt geweld plaatst. Fysiek of door woorden. Mensen worden emotioneel en doen of zeggen rare dingen. Wat de oorzaak ook is, van nature wil niemand dit. Iedereen wil fijn kunnen leven, het gezellig hebben en goed met de buren overweg kunnen.

Maar wat als dit niet lukt? Hoe kan je het dan oplossen? Negeren? Nog meer de strijd aan gaan? Of toch in gesprek? Feit blijft dat een ruzie niet uit zich zelf opgelost wordt. Niets doen is dus geen optie.

Heb je hier hulp bij nodig, neem dan een stap naar voren en benader mij. Ik kan je helpen de juiste hulp te krijgen. Veiligheid is voor iedereen. Geluk creëer je samen.

 

Good goan.

 

Wijkagent Jordy