Vader en zoon Truschel succesvol bij Clubkampioenschappen TTV Olympia

212

In januari houdt Tafeltennisvereniging Olympia Goor altijd traditiegetrouw haar  Clubkampioenschappen. Na 3 jaar van lockdown kon en mocht het weer. Ook Olympia
heeft de laatste 2,5 jaar te kampen gehad met veel competitie onderbrekingen…
maar donderdag 12 januari was het weer tijd voor de spelers van Olympia, waar ook spelers uit Diepenheim lid van zijn. Zo ook Diepenheimer Johan en zijn zoon Aize Truschel.
In de halve finale worden ze niet aan elkaar gekoppeld. Dus wie weet…

De mannen spelen allemaal in de Eerste klasse. Aize speelt met zijn 15 jaar nog bij de jeugd, maar is een aanstormend talent, die afgelopen seizoen ook al regelmatig als invaller te zien was bij de volwassenen in de 6e klasse en daar zijn partijen allemaal won.
Johan wint zijn partij tegen Gorenaar Joop Poeldijk met 3-0. Aize moet het opnemen tegen de ervaren Markelose Paul Leydekkers.

Tegen Leydekkers krijgt Aize volgens de reglementen weliswaar 5 punten voor, maar verliest in 3 sets (best of 5).
In de strijd om plek 3 wordt het een spannende pot tegen Poelwijk. Ook hier weer 5 punten voorsprong, om het spannend te houden. Een set gaat tot 11 punten en er moeten 2 punten verschil zijn. Joop Poelwijk en Aize Truschel maken er dan een mooie spannende pot van, maar het lukt Aize om in 3 sets te winnen en pakt zo de 3e plek met een bronzen beker!

In de finale spelen Johan Truschel en Paul Leydekkers tegen elkaar. Het gaat ook hier gelijk op, maar het lukt Johan telkens om de sets te winnen en pakt net als zoon Aize de winst in 3 sets.
En zo behalen de 2 Diepenheimers een mooie 1e en 3e plek. Ze zijn zichtbaar trots op elkaar. Het blijft in de familie! Johan mag zich een jaar lang clubkampioen noemen.

Heb jij na het lezen ook zin om een keer tafeltennis te gaan spelen? Kom geheel vrijblijvend een paar keer meespelen in Goor in Sportzaal de Kievit, Kievitstraat 65 (naast basisschool de Albatros).
Voor volwassen: iedere donderdag van 19.15 tot 22.00 uur en voor de jeugd tot 18 jaar op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur (met uitzondering van de schoolvakanties).

Bestuur TTV Olympia