Uniek muziektheater op Kasteel Warmelo

250

Op 26 en 27 juli is Kasteel Warmelo het decor van een bijzonder theaterstuk. Theatergezelschap Kalterflug van oud-Gorenaar Jelle Smit speelt in de tuin van het landgoed de voorstelling Bravaa. In de voorstelling wordt het publiek deelgenoot van een eeuwenoud geheim dat wordt bewaard door een besloten genootschap.

Kalterflug uit Enschede zocht bijzondere locaties in Overijssel als decor voor de nieuwe voorstelling. Volgens artistiek leider Smit speelt het landgoed een belangrijke rol in het stuk. Het kasteel, ooit aangekocht door Prins Bernhard, ademt de juiste sfeer uit.

In de voorstelling vertellen Per en Fere, twee leden van het genootschap, over een eeuwenoud geheim dat de mensheid in zijn greep houdt. Bravaa is een voorstelling over macht, verlangens en onmetelijke kennis. Het stuk wordt gespeeld door drie acteurs die worden begeleid door een vijfkoppige band met daarin onder andere Diepenheimer Adri Karsenberg, drummer van Fratsen.

Gezelschap Kalterflug speelt het liefst op locaties die niet voor de hand liggen. De groep heeft de afgelopen jaren gespeeld in oude kerken, fabriekshallen, boerenschuren en in sekstheater Casa Rosso op de Wallen. Voor oud-Gorenaar Jelle Smit voelt Diepenheim als een thuiswedstrijd. “We zijn er trots op dat we zo’n grote productie kunnen spelen in de Hof.”, aldus Smit.

De voorstelling Bravaa wordt op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli gespeeld tijdens theaterfestival HEIMLAND 2019 in Diepenheim, de voorstelling begint om 21.15 uur. Informatie en tickets via heimland.nl en www.kalterflug.nl.

Contactpersoon namens Kalterflug
Olaf Pool 06-41818980
Marcel Bok 06-21872391

Kalterflug speelt: Bravaa
Datum 26 en 27 juli
Kasteel Warmelo, Diepenheim tijdens theaterfestival Heimland