Uitdeeldag boomzaailingen

84

Wilt u gratis jonge boompjes planten in uw tuin of op uw erf? Kom dan zaterdag 25 februari zaailingen ophalen in Delden!

Alexandra en Mignon van Meerbomen.nu nodigen u uit voor de uitdeeldag van gratis boomzaailingen.

Wanneer? Zaterdag 25 februari van 14.00 tot 15.00 uur

Waar? De bomenhub Delden, Brinkweg 28 7491 ET Delden. (Dit is naast het bedrijf Deltex B.V.)

Wat? Zaailingen van berk, esdoorn, lijsterbes en grove den

Heeft u plek voor veel boomzaailingen op eigen terrein? Meldt u zich dan graag vooraf aan op de website https://Meerbomen.nu , of mail naar hofvantwente@meerbomen.nu.

Word ook vrijwilliger

De boomzaailingen zijn door vrijwilligers geoogst. Voor de zaailingenoogstdag gaan wij als groep vrijwilligers in een bepaald gebied boompjes, die ongewenst zijn verzamelen. Deze bomen krijgen een tweede kans om bij inwoners en boeren in de buurt verder te groeien. Heeft u een groen hart of bent u enthousiast geworden om in de buitenlucht te werken? Aanmelden als vrijwilliger kan via de boomplanner op de website van https://Meerbomen.nu. Op de website vindt u ook de oogstdagen bij u in de buurt. Daarvoor kunt u zich aanmelden op de website Meerbomen.nu. Als vrijwilliger helpt u mee met zaailingenoogst en als plantlocatie neemt u de oogst mee voor aanplant op eigen terrein.

Afgelopen zaterdag 18 februari werden boomzaailingen uitgedeeld aan maar liefst 27 plantlocaties! De zaailingen kwamen te staan in tuinen, in nieuw aan te leggen houtwallen, in voedselbossen en in nieuw aan te planten bos.