Triatlon Markelo in mei, trainingen starten

54

Start2Tri: speciale Triathlonclinic voor triatleten

Sportfondsenbad ‘De Vijf Heuvels’ Markelo organiseert in samenwerking met  triathlonvereniging TTvW Hof van Twente een speciale Triathlon-clinic voor tri-atleten. De clinic bestaat uit zwemtrainingen en tri-trainingen onder leiding van vakkundige begeleiders van zowel TTvW Hof van Twente als van zwembad ‘De Vijf Heuvels’.
De clinic is er qua timing precies op gericht om 26 mei optimaal aan de start te verschijnen van de Hof van Twente Triathlon. Naast deze triathlon zijn er uiteraardmeerdere triathlons in de omgeving waar aan deelgenomen kan worden en waar deze clinic zeer geschikt voor is.

De Univé Oost Hof van Twente Triathlon wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Net als voorgaande jaren speelt deze sportieve uitdaging zich af in en rondom zwembad ‘De Vijf Heuvels’.

De trainingen
Op de zaterdagen komen alle aspecten van de triathlonuitgebreid aan bod. Het draait dus niet alleen om zwemmen. Ook de fiets- en looptraining komen uitgebreid aan bod, net als de wisselingen tussen het zwemmen, fietsen en lopen. De deelnemers worden daarbij begeleid door verschillende gespecialiseerde trainers en ervaren triatleten. Zowel de tri-trainingen als de zwemtrainingen vinden plaats in en bij zwembad ‘De Vijf Heuvels’. Een betere voorbereiding op 26 mei is er niet!

De zwemtrainingen zijn op maandag van 20.00-20.45 uur en op vrijdag van 17.45-18.30 uur waarmee nu al gestart kan worden. De tri-trainingen zijn ‘s zaterdags van 12.30-14.00 uur op 24 februari, 23 maart, 20 april en 18 mei.

Ook na de triathlon van 26 mei blijven de trainingen op maandag- en vrijdagavond doorgaan. Hier kun je zonder opgave vooraf bij instromen.

Verschillende inschrijfmogelijkheden
De inschrijving voor de Start2Tri clinic is vanaf hedenmogelijk en kan bij de receptie van het zwembad aan de Potdijk 5 te Markelo. De kosten hiervoor bedragen 94,voor 14 trainingen. Heb je al een zwempas, neem deze dan mee, anders zul je deze alsnog eenmalig voor € 5,50 moeten aanschaffen.

Tip: heb je al een Aquasportiefkaart of een kwartaalkaart, ook hiermee kun je deelnemen aan de clinic. Geef je dan nog wel even op bij de receptie.

Pak je voordeel!
Inschrijving voor de triathlon is online en reeds gestart. Meer info hierover via www.hofvantwentetriathlon.nl. Bij online opgave voor de triathlon kun je je zelfs direct opgeven voor de clinic. Bij het afrekenen hiervan zit de zwempas reeds bij de prijs inbegrepen. Neem bij je eerste training in het zwembad wel je inschrijfbewijs mee, zodat de benodigde zwempas (t.w.v. € 5,50) gratis voor je aangemaakt kan worden.

Let op, tot en met 29 februari geldt de actie ‘14 voor 10’; de prijs van € 94, is voor 14 trainingen, daarna geldt het tarief van € 94,- voor 12 trainingen (1 losse les kost € 9,40).

Meer informatie
Voor meer informatie over deze speciale clinic kun je contact opnemen met Henny Huisken. Ze is per e-mail te bereiken via info@sportfondsenhofvantwente.nl of via het algemene nummer van het zwembad (0547) 361794. Meer informatie over de zwem/triathlontrainingenin het zwembad, die het hele jaar door worden gegeven, is te vinden op de website  www.zwembaddevijfheuvels.nl. Meer informatie over de triathlon is te vinden op www.hofvantwentetriathlon.nl.