Toerisme

47

Elk jaar zijn de paasdagen de start van een nieuw campingseizoen. Veel toeristen, maar ook mensen uit de buurt zoeken momenten van ontspanning op in de natuur. De terrassen worden weer gevuld en de lokale ondernemer ziet de omzet groeien. Veel mensen die een zomer lang van de omgeving genieten en zich al het goede van leven laten welgevallen.

Ons mooie landschap in de Hof van Twente biedt wandelaars en fietsers veel bekijks. Routes die langs weilanden, kastelen, bossen en wateren leiden. Al dat volk zorgt ook voor drukte op de paden. Een mix die nog wel eens leidt tot ongelukken. Een groot gedeelte van de weg die men neemt, is buitenaf. Maar je ontkomt er niet aan om soms door drukke winkelstraten, verkeerspunten of hotspots te rijden.

De e-bikefietser is dan toch het meest kwetsbaar. Jaarlijks zijn er veel slachtoffers te betreuren, soms met dodelijke afloop. Door de toename van de verkoop van elektrische fietsen nemen ook de ongelukken toe. Deze doelgroep loopt door de hogere snelheid eerder kans op ernstig letsel.

Bij onze Oosterburen hebben ze de helmplicht. In mijn ogen echt geen overbodige luxe. Draag een helm. Het gaat namelijk om je leven.

 

Goed goan!

De Wijkagent