TikTokkende meester Stefan Oldemenger op Radio 538 in actie voor de Voedselbank

1023

Diepenheimer Stefan Oldemenger is meester van groep zes op basisschool de Vonder in Borne. Aan het begin van het jaar heeft hij aan zijn klas laten weten social media op een positieve manier in te zetten om een voorbeeld te kunnen zijn voor de kinderen.
Stefan wilde zijn TikTok-account gaan gebruiken om geld in te zamelen voor het goede doel: de Voedselbank Nederland. Tijdens de livestream wilde hij zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren die de kinderen, maar ook collega’s voor hem hebben bedacht.
“Het idee was simpel: op 17 december om 12.00 uur ben ik vierentwintig uur lang online gegaan om zo de aandacht vestigen op de geldinzameling.” Hij deelde het plan met zijn leerlingen, die dolenthousiast raakten en ook bij Radio 538 kreeg hij al snel de handen op elkaar. Het gevolg was dat op donderdag 17 december een grote touringcar van de populaire zender bij de school kwam voorrijden om live aanwezig te zijn bij zijn actie.
Op vrijdag 18 december om 12.00 uur heeft Stefan zijn 24 uurs livestream op TikTok beëindigd. “Ik had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn, maar het was tof om te doen.”
De actie was een groot succes en er stond een mooi bedrag op de teller, namelijk; € 1.897,00.