Tijd Genoeg, aflevering 3: Een tevreden, kleurrijk en inspirerend leven

46

Henny Vrienten, Jeroen Krabbé en Marjan Berk. Drie bijzondere mensen met prachtige carrières, en met elkaar verbonden omdat ze zich alle drie thuis voelen in Overijssel. In de docu-serie Tijd Genoeg van RTV Oost gaat presentator André van der Zee elke woensdag op zoek naar wat hen drijft om nog steeds in de spotlights te staan, en waarom ze naar Overijssel zijn gekomen.

 

In de derde aflevering van Tijd Genoeg vertelt Henny Vrienten over zijn muzikale autobiografie. Hierin stopte hij alles wat hij kwijt wilde over het leven. Liedjes over de jeugd, twijfels, liefde en ouder worden. Ook de bijzondere band met zijn moeder en hoe hij zelf als ouder is komt ter sprake. Henny is niet bang voor het einde, bij ziekte hoort acceptatie, vindt de muzikant. Hij geniet van het leven en vindt dat je te allen tijde geloofwaardig moet zijn.

Marjan Berk vertrekt na 52 jaar uit Kalenberg. Ze heeft er een fantastische tijd gehad, maar nu ze ‘te wiebelig’ wordt moet ze weg. Ze is niet sentimenteel, maar heeft het er wel moeilijk mee. De Kalenbergers zijn heel nuchter en direct en dat vindt ze fijn. Ze wil graag eindigen met niks, geeft nu al veel weg, en kijkt terug op een rijk, kleurrijk en inspirerend leven.

Jeroen Krabbé greep de coronatijd aan om te werken aan een nieuwe serie schilderijen, met als onderwerp zijn atelier. Een reis door de stilte heen. Hij schilderde oude schilderijen over, omdat hij tijdens de lockdown geen linnen kon kopen. De schilderijen hangen nu in een nieuwe expositie in museum De Fundatie. Jeroen is verbijsterd over zijn eigen schilderijen als hij ze voor het eerst daar ziet. Hij vindt ze prachtig, maar toch is hij ook gespannen over wat mensen ervan zullen vinden.

 ‘Tijd genoeg’ zie je elke woensdag bij RTV Oost om 20.00 en 22.00 uur. De uitzendingen worden de volgende ochtend om 08.00 uur herhaald en op elke zondag erna om 16.00 uur. Toch gemist? Terugkijken kan op rtvoost.nl/tv/gemist.