Themadienst “Mijn wieg stond in….”

98

In de maanden juli en augustus is er in de Johanneskerk te Diepenheim de tentoonstelling “Ik doop u” te zien. Rondom deze tentoonstelling worden een paar themadiensten georganiseerd.

Zondag 19 augustus is het thema “Mijn wieg stond in…..”. Deze dienst wordt geleid door pastoor Escher uit Groenlo en dat is geen toeval. Zijn wortels liggen hier, hij is namelijk geboren en getogen in Markvelde, op erve “De Baas” en gedoopt in de Petrus en Pauluskerk in Hengevelde.

Naast veel doopjurkjes, doopkaarsen, een fraai doopkussen en andere voorwerpen die met de doop hebben te maken, is er een bijzonder mooi object in de tentoonstelling te zien; de bijna 100 jaar oude wieg van de familie Escher! Ook pastoor Escher heeft als baby in deze wieg gelegen.

Het gemengd koor van de parochie Wegdam uit Hengevelde zingt tijdens de dienst een aantal mooie liederen.

De dienst begint om 10.00 uur en na de dienst is er alle tijd om de tentoonstelling in de kerk te bekijken en samen te genieten van een kop koffie/thee in de Molenaarshof.

Kom kijken, kom luisteren!

Waar stond uw wieg?

Iedereen is van harte welkom.

De tentoonstelling is nog te zien tot eind augustus, op dinsdag en donderdag van 11.00 – 16.30 uur. In verband met de Familiefietsdag de Boer op Diepenheim (georganiseerd door HofMarketing en Vrouwen van Nu afd. Diepenheim), is de kerk óók op woensdag 15 augustus geopend van 09.00-12.00 uur.