Thema Vervoer – kleuters OBS Stedeke

79

In de periode van 24 september tot 17 oktober hebben de kleuters van OBS Stedeke gewerkt aan het thema vervoer. Dit thema sloot aan bij de jaarlijkse Kinderboekenweek, die dit jaar in het thema stond van ‘reizen en vervoer’. Gedurende het thema hebben de kinderen allerlei dingen geleerd over diverse voertuigen. Zo was er dagelijks een raadsel over een voertuig en speelden de kinderen het reizen met de bus na in de ingerichte hoeken. Natuurlijk werden er met diverse materialen ook eigen voertuigen gebouwd.
Binnen het thema was er ook tijd voor een aantal speciale activiteiten, waarbij de hulp werd ingeroepen van bedrijven in Diepenheim. Op donderdag 3 oktober zijn de kleuters op bezoek geweest bij Autobedrijf Neplenbroek. Daar hebben zij in de werkplaats van de garage gekeken en vragen gesteld aan Sarino Neplenbroek. Tevens mochten ze een kijkje nemen in de showroom bij de nieuwe auto’s.


Op donderdag 17 oktober werd het thema vervoer afgesloten met een fietsenmiddag. Fietsenmaker Hennie Haanepen verzorgde deze middag een uitleg over het bandenplakken en bekeek de fietsen van de kinderen. Ook had hij een aantal oude fietsen meegenomen, die de kinderen met gereedschap mochten slopen en repareren.