Thema avond Vrouwen van Nu: fruit en bijen

88

Op dinsdag 4 september is de eerste afdelingsavond van Vrouwen van Nu in Herberg de Pol. Deze avond is mevr. Ria Olijslager uit Lievelde onze gast.

Het thema van de avond is fruit en bijen.

Slechts twee woorden om aan te geven waar het vanavond over gaat maar wel een onderwerp van levensbelang, want een groot deel van de opbrengst van akkerbouw, tuinbouw en fruitteelt is afhankelijk van bestuiving door bijen. Om de impact van bijen op onze dagelijkse voeding te laten zien; zomaar een voorbeeld van het ontbijt. Als iemand dagelijks bij het ontbijt een broodje met 20 gram aardbeienjam eet, komt dit neer op ongeveer 3,5 pot jam per maand. Zonder bijen 60 % minder aardbeien. Slechts 1,4 pot jam en voor 12 dagen ontbijt. Misschien kijk je nu al anders naar die “steekbeesten”.

Wereldwijd is men er steeds meer van doordrongen, dat we er alles aan moeten doen om de bijenpopulatie in stand te houden. Ria Olijslager kan daar alles over vertellen.
Samen met haar man heeft ze een aantal hectare grond met verschillende fruitbomen. Ze weet als geen ander wat er komt kijken bij het telen en  onderhouden van fruitbomen. Afhankelijk van de oogst van dit jaar laat ze ons diverse soorten fruit zien en misschien ook wel proeven. Daarnaast vertelt ze over de mogelijkheden om fruit te bewaren of te verwerken. Naast het nut van de bijen,  leveren ze ons ook heerlijke honing. Ook daarover wil ze haar kennis graag met ons delen.

Kennis verwerven, zien en proeven op deze avond met het thema: fruit en bijen.

Aanvang: 20.00 uur.
Entree leden: € 3. –  niet-leden: € 6.-  (incl. koffie/thee en een pauzedrankje)