Team Swimmy – een bijzonder verhaal

320

In maart 2017 kreeg Immy Morsink, moeder van de zes maanden oude Jurre, de diagnose lymfeklier-kanker. Dit was een behoorlijke klap, maar vol goede moed ging ze de eerste serie chemotherapie tegemoet. Die was helaas niet succesvol en werd gevolgd door een zwaarder chemotraject. Toen ook dit nog niet voldoende zekerheid gaf, werd er nog een derde traject gevolgd: immunotherapie, chemotherapie en een stamceltransplantatie.

Dit heeft ze inmiddels allemaal achter de rug, met het resultaat dat ze “schoon” is en weer zo goed mogelijk kan herstellen.

Het was voor Immy en haar man Kasper, maar ook voor Jurre en de hele mantelzorgploeg, een intensieve en onzekere tijd. Maar toch zijn er altijd lichtpuntjes.

Toen de Friese Immy hoorde van de actie van Maarten van der Weijden om voor KWF de 200 km lange 11-stedentocht te gaan zwemmen, wilde ze direct meezwemmen. Maar haar herstel laat dit nog niet toe.

En zo ontstond Team Swimmy: een groepje enthousiaste zwemmers en niet-zwemmers: zij willen in het 11-stedenstadje Sloten 500 mtr., respectievelijk 2 km met Maarten meezwemmen. Het motto: als we niet mét Immy kunnen zwemmen, gaan we vóór Immy zwemmen!

Inmiddels hebben Kasper en Immy in het VUMC een ontmoeting met de boomlange Maarten gehad, zelf ex-kankerpatient. Het is al 10 jaar geleden dat hij Olympisch Goud won op de 10 km Openwaterzwemmen in Beijing, met zijn Foundation blijft hij zich inzetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

De zwemploeg is samen serieus aan het trainen in Zwembad De Vijf Heuvels, maar er wordt ook veel gepraat en gelachen, en dat hoort allemaal bij het leven.

Er zijn tot nu toe 1419 inschrijvingen en er is € 403.628,00 gedoneerd. Voor team Swimmy is de tellerstand € 2.755,00. Dit is een geweldig bedrag, maar er kan natuurlijk altijd meer bij!

Kijk voor meer informatie over Team Swimmy op de website van:
www.11stedenzwemtocht.nl onder het kopje Deelnemers > Teams.

Op de foto:

Kasper, Marloes, Elke, Immy, Marit, Arnold, Marco, Hanny & Jos