Tandartsenpraktijk Bijlsma genomineerd voor titel. U kunt ook stemmen!

253

De medewerkers van Bijlsma Mondzorg uit Diepenheim zijn erg trots dat hun praktijk bij de 3 genomineerden voor de titel Tandartspraktijk van het jaar 2018 zit. Deze verkiezing is een initiatief van enkele grote leveranciers op medisch en tandheelkundig gebied.

Na drie ronden te hebben overleefd vindt op 29 juni in Fort Voorburg bij Utrecht de bekendmaking plaats. Voor het zover is volgt er binnenkort nog een tweede jurybezoek aan de praktijk. Gekeken wordt welke praktijken eruit springen als het gaat om patiëntgerichtheid, personeelsbeleid, kwaliteitsbeleving, veelzijdigheid en visie. Bijlsma Mondzorg is het enige familiebedrijf van de 3 finalisten. Belangrijk voor hen is de aandacht voor de patiënt, preventie en hygiëne. De praktijk werkt met de Lean methode en is ISO gecertificeerd.

Vader Erik zocht na zijn studie een plek om een praktijk op te zetten. Zijn oog viel op Diepenheim waar nog nooit een tandartspraktijk zich had gesetteld. In het begin kon hij het in zijn eentje op z´n sloffen af, maar na een half jaar was er toch ook een assistent nodig. Zijn vrouw Marjo werd mondhygiëniste en daarmee was de behandelruimte in het voormalige raadhuis te klein.

Er werd een mooi pand aan de Grotestraat gekocht en verbouwd tot tandartspraktijk met 2 behandelkamers. Vervolgens kwamen er ook twee nieuwe assistenten bij. Inmiddels, jaren later, is het pand in 2017 opnieuw verbouwd met 4 behandelkamers, omdat ook zoon Jarik als dochter Larna tandarts zijn geworden. In de mooie verbouwde praktijk heeft ieder nu zijn eigen behandelruimte. Naast de familie heeft de praktijk inmiddels 9 medewerkers.

Bijlsma Mondzorg neemt het op tegen 2 grote praktijken; één uit Amersfoort en één uit Maastricht. In deze laatste fase bepaalt niet alleen de jury wie de titel krijgt, maar ook het publiek. En met twee reuzen naast deze familiepraktijk kunnen ze dus wel wat stemmen gebruiken. Iedereen kan stemmen via de facebook pagina Bijlsma Mondzorg.