Subsidie “Poen voor Groen” verlengd

40

Geld-Terug-Actie als extra stimulans voor aanschaf van energiebesparende producten.

Omdat bouwmarkten en winkels sinds half december dicht zijn geweest en ook nu slechts mondjesmaat mensen mogen binnenlaten, hebben de deelnemende gemeenten besloten de actie Poen voor Groen te verlengen. Het blijft daarom ook na 31 maart mogelijk om kosteloos energiebesparende maatregelen te nemen in je woning. Poen voor Groen loopt in de gemeenten Almelo, Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente en Twenterand.

Inwoners van deze zeven Twentse gemeenten konden tot nu toe al aanspraak maken op een subsidie van €50 voor de aanschaf van kleine energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld om energieverspillende lampen te vervangen door LED of om het warmteverlies uit de woning te beperken door het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie.

Geld over vanwege Corona
De uitvoering van energiebesparingsactie liep door de Corona-maatregelen anders dan gepland. Tot aan de lockdown in december kochten duizenden huiseigenaren al energiebesparende maatregelen, dienden hun kassabon in en ontvingen € 50,= van het aankoopbedrag terug. Maar sinds de lock down maakten Twentse huiseigenaren nog maar mondjesmaat gebruik van Poen voor Groen. Er is daarom nog geld over!  De gemeenten hebben dan ook besloten om Poen voor Groen te verlengen. Wel geldt ‘OP is OP’.  Dus wees er snel bij!

Meedoen is simpel
Meedoen met Poen voor Groen kan eenvoudig. Mensen kopen bij een deelnemende winkel materialen om in hun woning energie te besparen. De kassabon dienen ze in via de actiewebsite. Binnen enkele weken ontvangen ze tot maximaal  € 50,= van hun aankoopbedrag terug.

Uw huis nog verder verduurzamen
Woningeigenaren die tips willen om energie te besparen kunnen advies vragen aan de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente. Dit kan bij een (coronaproof) huisbezoek of tijdens een van de on-line spreekuren die in verband met corona in het leven zijn geroepen. Uiteraard kunnen ook de deelnemende winkels helpen bij het kiezen van de juiste materialen.

Meer informatie
Mensen die  mee willen doen aan Poen voor Groen kunnen alle informatie vinden op www.PoenvoorGroen.nl. Meer informatie over wooncoaches staat op www.duurzaamthuistwente.nl. Op de facebookpagina van Poen voor Groen is te zien hoeveel geld er nog beschikbaar is in de verschillende gemeenten.