Stoepgroenplantje van de week

16

Meer groen, planten, struiken of bomen gaan hitte in hete zomers tegen. Planten met hun wortels in de grond nemen meer water op dan stenen bij een plensbui. Een grote boom koelt beter dan 10 airco’s.  Hoe meer groen in je omgeving, hoe beter voor het klimaat. Daarom kijken we naar plekken waar we het groener kunnen maken in buurten, maar ook bij bedrijven en winkels in de Hof van Twente. Er zijn planten die dat heel goed kunnen en daarom plaatsen we ze graag voor `t voetlicht in het kader van de actie: Stoepgroen, samen doen?  

Gestreepte dovenetel

Lamium maculatum ‘variegatum’

Deze vaste plant lijkt een beetje op brandnetel, maar prikt niet. Vandaar de naam ‘dovenetel’, als in ‘niet stekend’. Dit is een groenblijvende plant die heel lang bloeit in je boomspiegel- of geveltuin.

Bloeit: april – november en wordt 20-60 cm hoog. De ‘Lamium maculatum’ is inheems, de ‘variegatum’ is gekweekt.

Samen van grijs naar GROEN?

De Groene Loper betaalt mee helpt je op weg. Wil je weten wat er allemaal kan in jouw buurt of omgeving? Ga naar de website van de groene loper Hof van Twente https://groeneloperhofvantwente.nl/stoepgroen-dat-wil-je-toch-samen-doen/ of neem contact op met de Groene Loper Hof van Twente via  info@groeneloperhofvantwente.nl

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Natuur voor elkaar en de gemeente Hof van Twente