Stoepgroen, samen doen?

64

Meer groen, planten, struiken of bomen gaan hitte in hete zomers tegen. Grond neemt meer water op dan stenen bij een plensbui. Een grote boom koelt beter dan 10 airco’s.  Hoe meer groen in je omgeving, hoe beter voor het klimaat dus. Daarom kijken we naar plekken waar we het groener kunnen maken in buurten, maar ook bij bedrijven en winkels in Hof van Twente.

De nieuwe actie van de Groene Loper in 2022
Ieder jaar doen alle Groene Lopers in Overijssel samen een campagne. In 2022 is dit de actie “Stoepgroen, samen doen!” Om zo provincie breed aandacht te geven aan biodiversiteit en de aandacht te vestigen op nieuwe kansen om je omgeving nog groener
te maken. Kleinschalig, bij jou in de buurt!

Straatstenen eruit, groen er in!
We horen niet anders…het klimaat vraagt om maatregelen. Maar wat kun je zelf daaraan doen? Denk bijvoorbeeld een aan groene tuintjes onder bomen die tussen de tegels staan. Of parkeerplaatsen bij een bedrijf waar grasstenen worden gelegd waar grasjes en kleine plantjes in kunnen groeien. Geveltuintjes langs huizen of een klein plantsoentje in jouw straat, bedenk het maar. Natuurlijk zijn er wel wat spelregels. De Groene Loper betaalt mee helpt je op weg.

Wil je een pakket vaste planten ontvangen?
De groene loper heeft 4 soorten plantpakketten beschikbaar. Lees de spelregels en meld jouw idee aan via de website van de Groene Loper.
Op 25 augustus is er een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis. We kijken samen naar het meest geschikte pakket voor jouw stoepgroen.

Wil je weten wat er allemaal kan in jouw buurt of omgeving?
Ga naar de website van de groene loper Hof van Twente https://groeneloperhofvantwente.nl/stoepgroen-dat-wil-je-toch-samen-doen/ of neem contact op met de Groene Loper Hof van Twente via  info@groeneloperhofvantwente.nl

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Natuur voor elkaar en Gemeente Hof van Twente